Kvinneforening

OSLO DØVES KVINNEFORENING

Stiftet: 4. april 1916
Epost: kvinneforening@odf.no

Fakta om Kvinneforeningen
Kvinneforeningen ble stiftet i 1896, som ble ledet av fru Anne Sewell. Da fru Sewell trakk seg tilbake samme år, var det stille i 20 år. I 1916 samlet fru Tora Ziener en del kvinner sammen om å stifte en ny kvinneforening. De Døves Kvinneforening ble stiftet 4. april 1916.

Nytt styre!
På årsmøtet til kvinneforeningen den 12.05.22 ble det valgt et nytt styre:
Leder for 1 år: Camilla Rae Høiberg
Styremedlemmer for 1 år: Lise Marie Nyberg, Marianne Rasmussen Kolvik og Caroline Wroldsen
Styremedlemmer for 2 år: Ingrid Mai Eie og Gleyfer Agudo
Bilagsrevisor for foreningen: Ingrid Hoff Bodin
Valgkomiteen bestående av 3 medlemmer: Jenny Karlsson, Stine Peterson, Liv Heidi Pedersen

Medlemskontingent
Årsmøtet gjorde også et vedtak på medlemskontingent for 2023: ordinær 200 kr, og 100 kr for studenter og pensjonister. Det er gratis å bli medlem i Kvinneforeningen ut 2022. For å bli medlem i Kvinneforeningen er det ikke krav om å være medlem i Oslo døveforening, men kvinner må være medlem i Norges Døveforbund for å bli medlem i Kvinneforeningen.

Kvinneforeningen er i en ny tid!
Styret ønsker å jobbe med rekruttering av medlemmer og tilby varierende aktiviteter. Noen aktiviteter kan passe bedre for yngre kvinner, andre ganger for eldre kvinner. Vi håper likevel at alle uansett alder og bakgrunn kan møtes og bli bedre kjent med hverandre. Kanskje utfordre seg selv til nye aktiviteter der man aldri har prøvd før. Kanskje bidra med sine kunnskap og erfaringer som andre kan ha utbytte av.
Det blir sosialt samvær annenhver måned, og temakvelder annenhver måned.

Før sommer fikk vi til en sommerfest for kvinner 16.06.22. Vi reserverte bord på Lofoten fiskerestauranten på Aker Brygge og bestilte reker til middag og kake til dessert til 31 kvinner. Det ble en veldig hyggelig aften med god mat (reker og kake på meny) og god stemning.
Etter lang sommer og ferie inviterte vi kvinner til innendørs minigolf aften på Oslo Camping 25.08.22. Ca. 18 – 20 kvinner møtte opp. Noen har aldri prøvd minigolf. Andre har mer erfaringer. Det ble en bra aften. Spilletid er normalt 45 minutter, men siden vi var så mange, brukte vi over to timer. Stikkord for kvelden: morsom, gøy, fun time, latter!

Resten av terminlisten for høsten:
29. september: Temakveld i døveforeningen. Informasjon om tema kommer.
27. oktober: Bingo kveld i døveforeningen.
24. november: Temakveld i døveforeningen. Mer informasjon kommer.
15. desember: Isbad og julebord

Hold gjerne av datoene. Kom og bli med!
Vil du bli medlem hos oss? Har du spørsmål? Eller forslag til tema? Eller vil du stille opp som frivillig?
Ta gjerne kontakt med oss, enten på epost kvinneforening@odf.no eller messenger til Kvinneforening.

 

Ekstra ordinært årsmøte 3. september 2019

Fra venstre: nestleder Veesin F. Bjørke, Kasserer Alena Kubik, leder Maj-Lis Marman, Sekretær Synnøve Markussen og styremedlem Randi Smenes.

Årsmøte tirsdag 13.mars 2018

Fra venstre er styremedlem Marianne Kolvik, kasserer Alena Kubik, leder Maj-Lisbeth Marman, nestleder Daniela M. Roos og sekretær Helle Heidi Hammerlund. 

 

Årsmøte tirsdag 7.mars 2017

Fra venstre er nestleder Daniela Roos, sekretær Helle Heidi Hammerlund , leder Reidun Bjerke, kasserer Alena Kubik og styremedlem Maj-Lisbeth Marman.

NYHETER

KVINNEFORENINGEN ER STENGT UT ÅRET, MEN KOMMER TILBAKE I 2021

Kvinneforeningen hadde treff 1. september, og der ble spørreundersøkelsen lagt frem ved møteleder Megan Matovich-Noddeland. Referent på møtet var Caroline Wroldsen. Alena Kubik fra arbeidsgruppen ga en kort info om undersøkelsen. Medlemmene leste konklusjonene fra spørreundersøkelsen.
Etter å ha diskutert, ble man enige om at man trenger tid til å utrede mer og komme med konkrete forslag. Arbeidsgruppen ble opprettet og består av Lise Marie Nyberg, Camilla Høiberg og Caroline Wroldsen.

Kvinneforeningen er stengt ut året. Arbeidsgruppen vil kunngjøre i løpet av 2021 med konkrete forslag for diskusjon på et møte.

KVINNEFORENINGEN TAR EN PAUSE

Kvinneforeningen hadde årsmøte 10. mars 2020. Det var 18 medlemmer tilstede. Årsberetningen ble godkjent med noen rettelser. Årsregnskapet og budsjettet ble godkjent.

Valgkomiteen ved Liv Eva Stø og Rigmor Kjøde klarte ikke å skaffe nye til styret. Det står igjen Veesin F. Bjørke som har 1 år igjen i styret som nestleder.

Årsmøtet ble enige om at kvinneforeningen tar en pause frem til første tirsdag i september. Mens vi har pause så skal Veesin Florida Bjørke, Gunhild H. Thoresen og Alena Kubik sende ut en spørreundersøkelse til medlemmene og alle andre der de skal finne ut hva vi skal gjøre med Kvinneforeningen fremover.

Hopp rett ned til innholdet